Landgoed Király-Tér

Király Tér betekent: Koningsplaats/koningsplein in het hongaars. Het landgoed ligt in de bossen van Centraal Hongarije, in het buitengebied van het dorp Csemö. Het investeren in, verfraaien en verhuren van het landgoed is voor ons een hobby geworden. Daarom stellen we twee van de drie villa’s ter beschikking aan een ieder die de Hongaarse cultuur, het eten en natuurlijk de Hongaarse natuur en het klimaat weet te waarderen. Hier is weinig verkeer en geen industrie maar door de vele bossen, is de lucht erg schoon en gezond. Gasten die problemen hebben met hun longen, merken na een paar dagen dat ze beter kunnen adem halen en zich fitter en gezonder voelen.

In Hongarije heerst een landklimaat, dat betekent warme zomers en koude winters. Door het landklimaat, is de zon goed te verdragen. Zou het toch te warm worden, dan zijn er voldoende bomen op het terrein om in de schaduw te kunnen zitten. U kunt ook nog een verfrissende duik nemen in het zwembad. Af en toe een bezoek aan een thermaalbad, kan ook heerlijk ontspannend en genezend werken. Mensen met lichamelijke klachten zoals reumatische aandoeningen, voelen zich al snel beter door de gezonde lucht en de warmte van de zon.

Elke dag genieten

Vanaf maart tot ver in oktober is de zon uitbundig aanwezig en is het heerlijk om buiten te zijn. Hier is het elke dag genieten van de natuur en haar bewoners. Veel vogels zoals de koolmees, pimpelmees, merel, lijster, grote bonte specht, wielewaal, hop, groenlingen, tjiftjaf, roodstaartje en nog veel meer soorten weten ons landgoed ook te vinden voor voedsel, een bad of een nestplaats. In het voorjaar is het dan ook een drukte van belang en vliegen oudervogels af en aan met voedsel voor hun jongen. Ook in de winter zijn er honderden vogels die op Király Tér de winter doorbrengen. Reeën lopen regelmatig in de buurt, en af en toe is er een vos te zien die op jacht is. De eekhoorn weet de weg te vinden over de terrassen en het grote gazon wat elke nacht beregend wordt.

Het terrein is helemaal omheind, en de auto kan op het terrein geparkeerd worden. Voor kleine kinderen is er een zandbak en een klimkasteel, voor de grotere kinderen een grote trampoline. Mensen die in alle rust een boek willen lezen, of van de natuur of vogels willen genieten of 's avonds naar de sterren willen kijken, zijn op Király Tér op het goede adres!