De omgeving

De omgeving is zeker de moeite van het verkennen waard. Király Tér ligt tussen twee karakteristieke Hongaarse plaatsen, het dorp Csemö en Lajosmisze. Csemö is één van de mooiste dorpen van Europa. Alle Hongaarse boerderijtypes, de zogenaamde "tanya's" zijn hier te vinden. Op enkele kilometers van Csemö bevindt zich het geografische middelpunt van Hongarije, gemarkeerd met een fraai monument. In 1998 verwierf Csemö de titel van derde meest fleurige dorp van Europa. Sindsdien wordt hier op elke eerste zaterdag van juli Bloemenfeestdag gevierd.

Natuurgebied

In de omgeving van Király Tér kunt u genieten van de natuur en de stilte. Voor vogelaars is dit een waar paradijs, vooral in de maand mei als de vogels gaan nestelen. Er zijn vele soorten vogels te ontdekken zoals de hop, de wielewaal, allerlei soorten vinken, groenling, scharrelaar, geelgors, roodstaart, specht, putter, kwikstaart, bijeneter, koolmees, pimpelmees, buizerd, havik, en de oehoe is ook gezien. Reeën lopen dikwijls rond ons terrein en als u een wandeling in de bossen maakt, kunt u ze makkelijk tegen komen. Als u een natuurliefhebber bent, neemt u dan een verrekijker mee. U kunt die hier goed gebruiken.

Het is hier 's avonds echt donker, mede omdat er geen straatverlichting is. Daardoor is er bij heldere hemel een prachtige sterrenhemel te zien. Voor de echte liefhebbers doen we uiteraard de verlichting op het terrein ook uit.

Markten

In Nagykörós is elke dinsdag, vrijdag en zondag een markt bij de blauwe watertoren. U rijd naar Nagykörös, bij de rotonde richting Kecskemét en dan linksaf bij de watertoren. Elke laatste zondag van de maand is er een grote markt in Nagykörös. U gaat dan een afslag verder dan richting Kecskemét. U komt dan vanzelf bij de markt uit. De eerste zondag van de maand is er een grote markt in Lajosmisze, en de tweede zondag van de maand in Dabas.

Het zijn soortgelijke markten als in Nagykörös. Daar is van alles te koop, allerlei dieren, kleding, gereedschap, schapenvachten, bezems, speelgoed enz. Het is een belevenis om er een keer naar toe te gaan. Houd u er rekening mee dat de markten om 12 uur 's middags afgelopen zijn. Elke zaterdag- en zondag is er een grote rommelmarkt in Kecskemét. Ook deze markt is tot 12 uur 's middags. Het is leuk om er een keer rond te kijken en te ontdekken wat er zoal te koop is.