Activiteiten

Paardenshows

Tanyacsárda

Een van de meest spectaculaire paardenshows in Hongarije vindt plaats in Lajosmizse bij de Tanyacsárda (boerderijherberg). De show is een echte belevenis, u kunt ook uitproberen of u ook zo handig bent met de zweep, en als u een tocht maakt met paard en wagen, zult u het poesta landschap op een gemoedelijke wijze kunnen bewonderen. Bezoek hier de website van de Tanyacsárda. Lajosmizse, Bene tanya 625, 6050 Hongarije. Telefoonnummer: +36 76 356 010

Gerebi Kuria

Ook bij Gerebi Kuria in Lajosmizse zijn paardenshows in klederdracht te zien. Lajosmizse, Alsólajos tanya 224, 6050 Hongarije. Telefoonnummer: +36 76 555 080 (Ook is er de mogelijkheid van paardrijden en een tocht over de poesta met paard en wagen)

Parken

Bognár Gokart Park

Er is een mooie grote kartbaan van 820 meter net buiten Csemö. Geopend van Maandag tot Zondag van 10:00-20:00 uur. Toegangsprijzen voor volwassenen: ongeveer 5 euro voor 7 minuten. Gokart is te vinden op de Iskola dülö 20, 2712 in Nyársapát. Meer informatie op hun website.

Aquapark en Thermaalbad Cegléd

Het Aquapark bestaat uit twee gedeelten, een groot en modern zwembad wat alleen in de zomer open is. Het heeft 17 glijbanen en 9 zwembaden en voor de kleintjes zijn er aparte glijbanen. Het Thermaalbad is het hele jaar open. Voor openingstijden en prijzen zie hun website

Berenpark in Veresegyház

42 bruine beren en 26 Europese grijze wolven op één plaats... The Bear Farm kan worden gevonden in Veresegyház , die is gelegen in de buurt van Boedapest, Hongarije. De boerderij is open voor het publiek sinds 1998 op een terrein van 4,7 hectare . 3,1 hectare worden bevolkt door bruine beren en 1,6 hectare zijn voor de wolven. Zie de website voor meer informatie.

Cegléd Kalandpark Avonturenpark 

Het Kalandpark is een Avonturenpark waar kinderen en volwassenen zich goed kunnen vermaken. Klauteren en klimmen voor kinderen en hun ouders. Het ligt naast het Ceglédi Thermál Fürdö. 

Kleiduiven schieten

Op een paar kilometer afstand is er de mogelijkheid om kleiduiven te schieten:
25 x schieten voor ongeveer 10 euro. 

Boedapest

Kinderspoorweg Gyermekvasút in Boedapest

Dit is een unieke spoorlijn van 11 kilometer waar kinderen tussen 10 en 14 jaar de verkeersleiders zijn. De locomotieven worden bestuurd door volwassenen maar de rest wordt geregeld door de kinderen. Het museum over de geschiedenis van deze spoorweg bevind zich in het eindstation Hüvösvölg. Zie de website voor meer informatie.

Dierentuin Állatkert in Boedapest

Dierentuin Állatkert is de grootste van 2 dierentuinen in Boedapest. Állatkert met zijn historische architectuur, ligt bij het Városligeti park. Dit park wordt nog steeds gerenoveerd om het welzijn van de dieren optimaal te maken. Hoogtepunten zijn o.a. een prachtig aquarium, een miniatuur Burgers Bush, een kinderboerderij, een vlindertuin en een kas waar luiaards niet afgeschermd van de bezoekers zitten en nog veel meer. Het is een druk bezochte dierentuin en een geliefde plek voor ouders met kinderen. Zie de website voor meer informatie.

Kecskemét

Het Speelgoedmuseum in Kecskemét

Het is het grootste speelgoedmuseum van Hongarije, en er is speelgoed te zien van meer dan 100 jaar geleden. Het doel van het museum is om te laten zien hoe leuk speelgoed is. U krijgt uitleg van speelgoed uit de stad - soms met goud - en van het platteland wat gemaakt is van stro, mais en maisbladeren. In de handwerkplaats is het mogelijk om zelf speelgoed te maken van maisbladeren of stof (dit valt buiten het museum).

Openingstijden: 1 maart t/m 31 oktober: 10:00-12:30 en 13:00-17:00. 1 november t/m eind februari: 10:00-12:30-13:00-16:00. Gáspár András utca 11, 6000 Kecskemét.

Dierentuin in Kecskemét

In Kecskemét in het centrum, is een kleinschalige dierentuin. Entree 1000 FT (ongeveer 3,25 euro voor volwassen). Zie de website voor meer informatie en openingstijden. 6000 Kecskemét, Műkert 1.

Bugac poesta

De Bugac poesta is het grootste gedeelte van het Kiskunsag National Park 20 kilometer ten zuiden van Kecskemét. Zie de website voor meer informatie.

Museum

Vliegtuigmuseum in Szolnok

Museum met veel vliegtuigen uit de Oostblok landen. Er zijn vele MIG-straaljagers te zien, maar ook helikopters en andere militaire vliegtuigen. Daarnaast staan er nog enkele burgerluchtvaart toestellen, waaronder enkele die door de Hongaarse maatschappij MALÉV zijn gebruikt. Verder zijn er vele losse motoren te zien en andere onderdelen.

Openingstijden: 1 april t/m 31 oktober: dinsdag-donderdag: 09:00-15:00, Kilián utca 1, 5000 Szolnok. De entree is gratis.

Kossuth Museum (Cegléd)

Het Kossuth Museum is te vinden aan de Múzeum utca nr. 5.

Trommel- en drumstellenmuseum (Cegléd)

Het trommel- en drumstellenmuseum is te vinden op Szabadság Tér nr.5. Openingstijden zijn van maandag tot vrijdag van 10.00 - 16.00 uur. Leeftijd vanaf 14 jaar is toegestaan, toegangsprijs is 500 forint per volwassene. Telefoonnummer: + 36 53321068.