Hagedis, varkens, nachtegaal

De hagedissen zijn ook weer uit hun winterslaap gekomen. We zitten buiten en Tom Poes ligt languit op het beton te zonnen. Hij ligt met zijn kopje naar ons toe. Opeens zie ik dat hij gaat staren en meteen daarna een sluiphouding aanneemt. Ik vertrouw dit voor geen meter, omdat ik weet dat de hagedissen graag in de buurt van het kistje zijn. Er liggen wat houtblokken in en een emmer ligt op de kop in het kistje, dus een prima plek voor hagedissen om zich te verschuilen of om te zonnen. Ik loop samen met Tom Poes naar het kistje toe, maar zie niks. Ik pak een houtblok op, en meteen schiet er een hagedis naar voren... recht in de bek van Tom Poes. In een reflex geef ik die een tik, en van schrik laat Tom Poes de hagedis weer los, die meteen een veilig heenkomen zoekt in de kist. Katten vreten hagedissen op, maar ik vind hagedissen prachtig. Ze hebben de mooiste kleuren, felgroen, hemelsblauw, knalrood, geel, zwart, bruin, prachtig. Deze hagedis heb ik in ieder geval het leven kunnen redden...

Varkenshoeder

Ik rij naar een vriendin in de buurt om te internetten, kom ik net buiten de poort een kar met twee paarden ervoor tegen. Twee mannen zitten op de bok van de kar. Deze mensen hebben hout gesprokkeld in de bossen. Ook hun kachel moet branden als het koud wordt. Even verderop als ik net op het zandpad rijd, zie ik een mooi, schoon roze varken lopen. Ik moet om hem heen (tis een beer) en zie een man uit het bos komen. Hij roept het varken en het komt naar hem toe. Bij de man is nog een ander varken, dit is een zeug, roze en zwart, maar ook mooi schoon. Deze man laat zijn varkens de kost opscharrelen in het bos... Ik heb al schapenherders gezien, koeienherders, mensen die paarden op de poesta 'uit' laten en nu dus ook een varkenshoeder. Wat een heerlijk vrij leven.

Het is bijna middernacht en de nachtegaal zingt zijn hoogste lied in de toppen van de bomen vlakbij de schuur! Mijn vriendje de nachtegaal is weer terug en zingt zijn serenade alleen voor mij.