Kolibrievlinder, fietszadel en bambi

We zitten in de ochtend een bakkie te doen, toen ik een groot insect zag vliegen bij een bak met bloemen. Ik stond op en wilde kijken of het een grote bij was of zo... het beestje was 3 cm groot, vloog van bloem naar bloem en haalde er de nectar uit. Zijn vleugeltjes draaiden als helicopter-rotortjes rond, het lijfje stond stil. Voor het eerst zag ik een kolibrie-vlinder! Wat een mooi en grappig diertje...

Fiets

Norby zou bij ons komen om de binnenkant van de kleine schuur - het open gedeelte - te verven. We hadden afgesproken dat hij om 9 uur bij ons zou zijn. Norby, de roemeen, woont bij een vriendin van ons op haar tanya. Het is ongeveer 5 km naar ons toe, maar zeker de helft over zandwegen. Dat valt niet mee, en zeker niet als het al een tijdje droog weer is. Het zand is erg droog en werkt als een rem. Maar tot onze verbazing, kwam hij nog voor 9 uur in de ochtend bij ons op de fiets. Hij had alleen een zere kont... O, hoe komt dat dan Norby? Hij liet ons zijn fiets zien, er zat geen zadel op...! Roelof haalde een zadel van één van onze fietsen en deed hem op de fiets van Norby. Zo, nu kon hij tenminste gewoon weer terug fietsen. Toen hij daarna zei dat het een geleende fiets was, zei ik dat hij het zadel terug moest brengen. Dat is nu ongeveer een maand geleden.... zucht. Dat zadel zullen we wel kwijt zijn!

Bambi

We hadden op zaterdag een BBQ gehad bij John en Corry op de poesta. Het was in de warme periode, dus het was perfect weer voor de BBQ. Toen we naar huis gingen was het inmiddels donker geworden. Op het stukje tussen Margit (kroegje op de hoek) en ons huis, zijn heel vaak reeën, ik rijd daar altijd erg voorzichtig. We zagen al snel een paar ogen oplichten in de koplampen. Een ree... midden op de weg. Ik liet het gas los en verwachtte dat de ree de berm in zou lopen. Niet dus... ze bleef gewoon staan, snuffelde af en toe wat aan het wegdek, en keek onze kant op, maar ze blééf op de weg staan. Ik had het grote licht aan, dus we konden haar heel goed bekijken, en het was een prachtig gezicht! Ze stond vol in de schijnwerpers... Een gestroomlijnd lichaam, een paar lange, sierlijke pootjes eronder en een mooi koppie met een gitzwarte glanzende neus , grote oren en prachtige grote ogen... Bambi... Toen ik tenslotte in de 2e versnelling teruggeschakeld had - we stonden bijna stil - liep ze heel langzaam naar de kant van de weg. Toen ze in de berm was, nam ze een paar sprongen en verdween in de nacht... geweldig.