Lange hete zomer.


Goed kijken.
Een goede vriendin van ons heeft een kitten. Een prachtige muisgrijze kitten die erg speels en aanhalig is. Het is een vrouwtje en we mochten haar zo meenemen... Nou, toch maar niet. We hebben geen dieren en dat bevalt eigenlijk heel goed. We zijn vrij om te gaan en te staan en hoeven geen rekening te houden met dieren of voedertijden. De vriendin wilde niet dat dit jonge poesje zelf snel een moedertje zou worden, dus kreeg ze de pil. Na een half jaar 'ontdekte' onze vriendin dat de poes geen poes maar een kater is!
Dezelfde vriendin heeft ook 2 paarden. Eén is een ruin die ze al jaren heeft en de ander een merrie. De merrie heeft een paar weken geleden een veulentje gekregen. Prachtig mooi diertje. 'Een merrie!' was haar enthousiaste antwoord op de vraag wat het geworden was. Maar ja, de volgende ochtend bleek het toch een hengst te zijn... heerlijk zulke dingen.
 
Snikhete zomer.
We kunnen dit jaar gerust zeggen dat we een prima zomer hebben. Nu al 2 x een hittegolf. De eerste duurde 2 weken met een temperatuur tussen de 35 en 38 graden. De zon brandde, het was heet, maar in de schaduw was het goed te doen. Daarna kregen we een week om bij te komen, met temperaturen rond de 30 graden en veel bewolking. Daarna ging het weer omhoog en bleef te thermometer steken op 36 a 37 graden. Deze periode duurde ook 2 weken. Ik werd ziek van de warmte en zat een paar avonden regelmatig op het toilet. Ik wilde dolgraag verkoeling, maar het werd alleen maar warmer en warmer... Vrienden van ons schaften een airco aan. De mensen zijn erg handig en ze vroegen ons of wij geen behoefte hadden aan een airco. 'Jazeker wel, maar alleen als jullie die voor ons aan de muur bevestigen' was het antwoord van Roelof. Dat was goed. Dus wij gingen naar de OBI om een airco te kopen. De doos was open maar die werd stevig weer dichtgeplakt. Op naar de kassa. Roelof zat te martelen met de afmetingen van de dozen, maar een behulpzame hongaar - Rambotype - hielp snel om de dozen te draaien zodat hij door de hekjes bij de kassa kon. De jongeman achter de kassa had een probleem met onze aankoop en we werden 'in de wacht' gezet. Het duurde mij allemaal te lang en ik ging buiten een sigaretje roken. Daarna nog even naar het toilet en toen terug de winkel in. Roelof zat inmiddels in de buurt van de bewaker geduldig af te wachten. Na een eeuwigheid was het 'probleem' blijkbaar opgelost, we mochten eindelijk betalen en we wilden daarna snel naar huis. Toen we een paar meter buiten waren, werden we terug geroepen. Bij Roelof sloegen toen de stoppen door... hij begon te foeteren en ik liep snel alleen terug de winkel in. Ik werd naar de infobalie gestuurd voor het garantiebewijs. De vrouw zat van alles te vertellen terwijl ze driftig stond te stempelen en ik zei braaf elke keer ja, maar snapte er geen biet van. De man die achter me stond zag dat en ging spontaan vertalen. 'Pppffff blij dat u me vertellen kunt wat ze zegt, ik weet niet waar ze het over heeft.' Daarna naar huis, gelukkig airco in de auto. Wat vermoeiend om een airco alleen al te kópen. 2 dagen later hebben de vrienden de airco bij ons in huis geplaatst, en hij doet het perfect! Maar we moeten in het vervolg geen doos meer meenemen die open is, omdat er een leiding mistte. We hebben maar niet geprobeerd om verhaal te halen, waarschijnlijk duurt dat weer een halve dag... laat maar. Maar we zijn erg blij met ons koelsysteem, ik al helemaal!
 
1 x lachen.
Onze gasten moeten het zonder airco doen, ze hebben de schaduw van de grote boom en het zwembad om verkoeling te zoeken. Roelof ging alleen boodschappen doen omdat ik op dat moment niet weg kon. Toen hij terug kwam zei hij: 'je mag maar 1 x lachen en daarna niet meer.' Ik keek hem verbaasd aan en begreep niet waar hij het over had. 'Wat bedoel je nou?' 'Je mag maar 1 x lachen' zei hij weer. 'Waar heb je de boodschappen?' Hij deed zijn handen omhoog en opeens begreep ik het... 'Had je geen geld bij je?' vroeg ik hem en ik voelde de lachkriebels al opkomen. 'Inderdaad, ik had alle boodschappen op de band staan en het meisje wilde net beginnen toen ik ontdekte dat ik mijn geld niet bij me had. 'Stop, nem forint' had hij gezegd en begon alle boodschappen weer in de kar te leggen om ze vervolgens weer terug te zetten in de schappen. Daarom had hij niks bij zich. Inderdaad, ik moest erg lachen om dit 'ongelukje'. De volgende dag heeft hij opnieuw een poging gedaan en we hebben nu weer een voorraadje in huis.
 
De vogels zijn alleen heel vroeg in de ochtend actief, de reeën drinken wel uit de bak, maar we zien ze niet meer, en Harry de eekhoorn heb ik nu ook al een tijdje niet meer ontdekt. Ik vermoed dat het wat te rumoerig is op ons terrein als er gasten zijn. Ik denk dat we ze weer te zien krijgen als het wat rustiger is geworden. Het gras maaien is zwaar en Roelof doet het nu in een paar dagen omdat alles in 1 x maaien bijna niet te doen is. Zelf sta ik elke morgen om 6 uur op om de tuin te sproeien en het gras bij te sproeien op de zwakkere plekken. Het is zo warm dat de nachtelijke besproeiing niet voldoende meer is. Maar... volgende week wordt er voorspeld dat er regenbuien of onweersbuien - kunnen - komen. Ik hoop het!  
Ik heb de laatste maanden een erg slechte internet verbinding en kan weinig beginnen. Daarom deze keer dan ook geen foto's omdat het te zwak is om de foto's te plaatsen. Volgende keer hoop ik ze er wel bij te kunnen zetten.