Hoogseizoenperikelen.

Hoogseizoen, volle bak, beide huizen bezet. Leuke gasten en soms maak je wel erg grapppige dingen met ze mee. Vader en de kinderen zijn lekker aan het zwemmen en moeder maakt een paar foto's van haar familie. Even later komt ze bij ons aan de terras tafel om een praatje te maken. Gezellig. Vader gaat uit bad en loopt naar de Barack om zich om te kleden. Maar als hij bij de deur is, komt hij vrijwel meteen weer terug lopen. Hij komt naar ons toe en vraagt met een handgebaar aan zijn vrouw of zij de sleutels heeft... Zegt de moeder doodnuchter: 'Oh ja, ik heb de deur op slot gedaan... macht der gewoonte.' Nou ja zeg, dan lig ik in een deuk! Als je bij de buren een praatje maakt, doe je gewoon de deur op slot grin
Haha, dan kun je me opvegen.
Een andere situatie, ander gezin. Mevrouw komt naar me toe en zegt dat ze vermoed dat ze haar telefoon in het restaurant heeft laten liggen. Ze hebben alles al doorzocht, maar nergens is haar telefoon te vinden. 'Oké, ik bel ze morgen wel even, want vandaag zijn ze gesloten.' De volgende dag bel ik het restaurant, maar ze zijn er nog niet. Later op de dag ga ik bij het restaurant langs om de eigenaresse te vragen of ze een telefoon hebben gevonden. Nee, niet gevonden. Laat in de middag komt meneer even bij ons kletsen en een poosje later komt de dochter naar ons toe en zegt: 'Ik heb een heel goed bericht.' 'Oh, is de telefoon gevonden?' 'Ja, de telefoon is weer terecht.' 'Waar lag die nou?' vraagt de man. 'Mama had de telefoon in de braadpan gelegd met het deksel op de kop...' Ja zeg... dan kom ik niet meer bij van het lachen! Heerlijk dit soort dingen. Dit kun je toch niet bedenken?
 
Geduld is een schone zaak.
Onze gasten zijn blij met de Wifi, en gaan het liefst meteen na aankomst massaal met hun internetmachines aan het spelen. Maar hier hebben we geen internet via een kabel, maar via een schotel. Dat is een beetje anders. We zijn al dolblij dát we internet hebben. In het begin vroeg ik de gasten om geen filmpjes of spelletjes te downloaden, maar daar ben ik maar mee gestopt. Het helpt n.l. niet. Het is allemaal zo vanzelfsprekend in Nederland, je kunt doen en laten wat je wilt met het internet, maar hier gaat dat nog op een andere manier. Een bericht versturen via Whatsapp, of je mailbox doornemen dat kan allemaal. Maar... het duurt even voor alles geladen of verstuurd is. Ook een manier om te leren om geduld te hebben of te ont-stressen. Och ze hebben vakantie dus tijd zat neem ik aan.
 
Vuilnis.
Dat het hoogseizoen is, is ook te merken aan de bergen vuilnis die bij de vuilcontainers ontstaan. 1 x per week worden de diverse containers geleegd, maar doordat er nu veel Nederlanders en Belgen hier op vakantie zijn, is er natuurlijk ook veel meer vuilnis. Het legen van de containers is daar niet op aangepast en dus ontstaat er een vuilnisberg bij de containers. Ook de containers voor de flessen, blikjes en papier stromen over. Maar ik heb goede hoop dat over een tijdje anders zal gaan. Nu wordt alleen het vuil in de steden en dorpen opgehaald. Wij wonen in het buitengebied en moeten maar zien hoe we het kwijt raken. Officieel moeten we het naar de vuilstortplaats brengen, maar die is ongeveer een 20 a 25 km verderop. Een poosje terug kregen we een brief van de gemeente met de vraag of we voor of tegen het ophalen van het vuil in het buitengebied zijn. Voor natuurlijk! Zeker nadat ik dit voorjaar zelf een berg vuil uit het bos had gehaald. We liepen vaak door het bos en in een bepaald stuk bos was heel veel vuilnis gedumpt. Luiers en huisvuil. Op een dag was ik het zat en ben met een rol vuilniszakken daar heen gegaan om alles op te ruimen. Ik had precies genoeg zakken bij me... 11 in totaal! En ze waren vol. Daarna hebben we deze zakken bij de vuilcontainer van de supermarkt gezet, omdat het vuil uit het bos van de gemeente is. Maar nu loop ik wel heerlijk door het bos zonder me elke keer groen en geel te ergeren aan die berg troep tussen de bomen.
 
De laatste week hebben we temperaturen rond de 35 graden en het zal nog een weekje zo blijven. Als het boven de 30 komt, dan hou ik 's middags siësta. Het is geen doen om met zulke temperaturen in de tuin te gaan klussen. Daarom ben ik vanmorgen om 6 uur opgestaan en heb lekker kunnen werken in de tuin. Bijna alles weer aan kant. Morgen ga ik weer vroeg opstaan om het af te maken. Het is heerlijk om zo vroeg lekker bezig te zijn, iedereen slaapt nog en het is stil... heel stil. Het is nog heerlijk koel omdat de zon nog achter de bomen is. In het gazon zijn tientallen vogels aan het badderen omdat het gras nog kletsnat is van de besproeiing. Prachtig gezicht!
Reintje komt bijna elke avond rondsnuffelen op ons terrein.
De reeën maken dankbaar gebruik van onze bak met water die net buiten de omheining staat voor hun. Elke ochtend is het water een flink stuk gezakt. De reeën komen 's ochtends vroeg om te drinken, jammer dat we ze nog niet hebben kunnen spotten. Maar overdag zijn ze soms ook in de buurt, dan zie je ze langzaam door het bos lopen af en toe een hapje eten.
Harry de eekhoorn is ook vaak vroeg in de ochtend aan het snuffelen en steelt walnoten uit de mand onder de overkapping. Als hij me ziet schiet hij het bos weer in. Grappig diertje.